Räkpaj

Hej mamma o Henrik!

 

Här kommer länken till en god räkpaj som ni önskade=)

 

http://www.tasteline.com/recept/Rakpaj_4

 

Det är creame fraiche istället för mjölk och ägg, men det är jättegott tycke jag.

 

 

Hoppas det går bra!

 

______________________________________________________

 

Hittade ett till recept i min bok som egentligen är en krabbpaj, men man kan ju byta ut krabbmixen mot räkor.

Denna är med mjölk och ägg om ni hellre vil ha det:)

 

 

Krabbpaj 4 personer

 

Pajdeg:

2 dl vetemjöl

100 gram smör

2 msk vatten

 

Arbeta ihop degen och låt den vila i kylen i 30 minuter. 

Tryck ut den i formen.

Förgrädda i 15 min på 225 grader.

 

Fyllning:

 

1 frp krabbmix ca 200 gram

1 burk keso ca 250 gram

1 dl riven ost

4 ägg

2 dl mjölk

1/2 dl hackad dill

2 krm salt

ev. 2 klyftor vitlök

 

Blanda krabbmix, keso, dill, salt och vitlök.

Häll i pajskalet.

Vispa ihop ägg och mjölk.

Rör i osten.

Häll blandningen i pajskalet.

 

Grädda i ca 30 minuter.

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Tusen tack vi ska göra 35 st till fredag + 35 köttfärs o 35 ost-skink. tack o bock

2009-05-13 @ 18:14:55
Postat av: Karin

Hej! Jag har lagt ut en ny "dagens outfit", kika gärna in och kommentera vad tycker du om den!:) Tycker du att jag ska lägga upp "dagens" varje dag?:)



P.S Kolla gärna in mina modellbilder!:)

2009-05-13 @ 18:22:39
URL: http://abckarin.blogg.se/
Postat av: Elin

MUMMAAAA!!!

2009-05-14 @ 20:00:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0